Házi TV-szerver otthonra, avagy TVHeadend minden eszközön 3. rész
2018. szeptember 21. írta: peppino

Házi TV-szerver otthonra, avagy TVHeadend minden eszközön 3. rész

Jöhet a kliensek beállítása. Ezt megnézhetjük két platformon, Raspberry Pi-n és Android-on.

Ha Raspberry Pi, akkor abból érdemes legalább a 2-es verziót választani a hardver gyorsasága miatt, de a 3-as még jobb választás lehet.

Képtalálat a következőre: „raspberry pi 3”

Ez ugye egy olyan mikroszámítógép, amely rendelkezik HDMI és ethernet porttal, tökéletes arra, hogy az ember egy TV-re köthető HTPC-t (Home Theater Personal Computer-t) varázsoljon belőle. Olyan doboz is létezilk a Pi-hez, amivel a TV-k hátulján található VESA csavarokhoz lehet rögzíteni, így a kábelek sem fognak lógni a TV körül.

Képtalálat a következőre: „raspberry pi 3 tv”

Kelleni fog a projekthez egy:

Raspberry Pi 2 vagy 3
HDMI kábel
5V 2A tápegység (én a TV USB HDD portját használom táplálásra, ezzel a TV kikapcsolásával a Pi is kikapcsolódik, a boot folyamat amúgy is elég gyors már ha egy gyors SD-kártyát választunk)
micro SD kártya - ebből célszerű egy legalább 16Gb és a lehető leggyorsabb változatot vegyük, mert ezen nagyon sok fog múlni, amennyiben a sebesség szempont.

A Librelec.tv oldalon letölthető egy app, amivel az SD kártya előkészíthető és készre gyártható:

Ha ez megvan, helyezzük be a kártyát és indítsuk el a Pi-t. Amennyiben ethernet hálózatra köthető Samsung vagy Sony TV-nk van a Pi menüje a távirányítóval navigálhatóvá válik. Amennyiben ez kényelmetlen, az Android Play store-ból letölthető egy Kore nevezetű app, amivel kissé könnyebben eligazodunk a menüben. Néhány alapvető beállítás után ez fogad majd:

Képtalálat a következőre: „libreelec”

Én a Confluence felülethez szoktam, ezért mindig átváltok arra, ha új Libreelec-et telepítek:

Képtalálat a következőre: „libreelec”

Ez a szoftver sokféle platformra elérhető, fut MacOS-en, Windows-on, Pi-n, Linux-on, stb. Mindenhol ugyanezt a beállítást alkalmazzuk.

Menjünk a System / Beállítások menübe, itt válasszuk a Saját kiegészítők-et, azon belül is a PVR ügyfelek-et:

majd ha feltelepítettük, állítsuk is be:

Ezzel el is készültünk. A főmenüben a TV menü alatt elérhetőek a csatornák és nézhetőek is.

Amennyiben Android alatt csatlakoznánk, úgy a Play store-ban keressünk rá a TVHClient nevű szoftverre.Fontos, hogy ebben az esetben a TVHeadend beállításainak fő oldalán, be kell állítani az authentikáció típusát "Both plain and digest"-re. Enélkül néhány szoftver nem fog tudni összekapcsolódni a szerverrel.

Állítsuk be a TVHeadend szerver paramétereit, és máris nézhetjük, vagy rögzíthetjük a műsorokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://muhelysarok.blog.hu/api/trackback/id/tr3614253319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása